Gratis samtale
Nyhedsbrev

Når du er forelsket, sker der noget magisk

Når du er forelsket, sker der noget magisk med dit bevidste sind

Denne artikel handler om ”The Honey Moon Effekt”, som Bruce Lipton kalder det.

I introartiklen skrev jeg lidt om vores bevidste sind, som vi normalt er i stand til at være i, i 5% af tiden. Resten af tiden arbejder vores underbevidsthed med de automatiserede programmer, som styrer vores krop, en stor del af vores adfærd og vores tankermylder.

Når vi bliver forelskede, sker der noget.
Det bliver pludselig frygtelig vigtigt, at vi viser os fra vores bedste side, så vi kan holde fast i vores hjertes udkårne. Det er sikkert en funktion, som er en del af at sikre artens overlevelse. Det der sker med vores sind er, at vi nu pludselig er i stand til at være i vores bevidste sind 75% af tiden. Vi kan nu meget bedre holde fokus på den person, vi gerne vil være. Vi er i stand til at trænge vores automatadfærd i baggrunden og være bevidste om, hvad vi siger og gør og vise os frem på den måde, som vi gerne vil være som person.

Det forelskede par får lov til at opleve hinanden, som de mennesker de hver især gerne vil være, altså den bevidste udgave. De mennesker, der kender os, oplever, at vi opfører os anderledes, når vi er forelskede, da de bedst kender automatprogrammerne, altså vores ubevidste adfærd.

Måske har du oplevet, at andre synes du opfører dig anderledes, når du er forelsket. Nogle taler om, at de oplever det som en sygdom! Hvis du tænker på dig selv som forelsket, tænker jeg ikke, du har oplevet dig selv som anderledes, udover at du havde meget energi og havde fuld fokus på den, du var forelsket i. Det passer jo meget godt sammen med, at vi ikke oplever, hvordan vi er, når vi er styret af vores underbevidsthed.
Vi tænker, vi er, som vi er hele tiden, som jeg skriver om i artiklen ”Du ved ikke, hvordan du opfører dig”.

Hvad sker der så, når forelskelsen falmer, ja så går vi stille og roligt fra 75% til 5% i vores bevidste sind - altså fra bevidst adfærd til automatadfærd med mange ”mor og far programmer.”
Hvad tror du nu din kæreste tænker?
Hvad tænker du?

Kender du udtrykket: ”Nå nu kom den virkelig person frem”. Men det er jo faktisk forkert. Den virkelige person eller i hvert fald den han eller hun gerne vil være (og som de tror, de er hele tiden) er den du møder i forelskelsen og viseversa. Så vi forelsker os i det bevidste sind og lever i hverdagen med det ubevidste sind.

Så sat lidt firkantet op. Når du bliver sur, ked af det eller vred, så er det din partners automatprogrammer, du reagerer på. Når din partner så ikke forstår din reaktion, så er det fordi, han/hun ikke er klar over, hvad det var for et program underbevidstheden kørte.
Og omvendt, når du ikke kan forstå, hvorfor din partner reagerer (uden grund) og bliver ked af det, sur eller vred, så var du ikke lige ”tilstede”, da det skete, da automatprogrammet kørte.

Tænk, hvis vi kunne være forelskede hele livet. Men det går ikke. Det er alt for belastende for os at være i det bevidste sind. Husk kraften i underbevidstheden er 1.000.000 gange større end kraften i vores bevidste sind. Vi har brug for, at underbevidstheden kan tage over og køre hverdagen for os.
Men hvad så?
Det første du skal forstå er, at din partner er den han/hun viste dig, da I var forelskede.
Det andet du skal forstå er, at du ikke altid opfører dig, som du tror, du gør.
Det er ikke sikkert, at din partner elsker din automatadfærd. Her ligner du måske lidt for meget din far eller din mor alt efter, hvem du er mest præget af i din barndom.

Hvis I begge forstår dette, er der åbnet op for kommunikation, detektivarbejde og tilgivelse af jer selv og hinanden.
Det hjælper – det fjerner et eventuelt fjendebillede, men det ændrer ikke på programmerne.

Måske kan I hjælpe hinanden på en kærlig måde med at gøre hinanden opmærksomme på, når én af jer kører et program – så I kan stoppe op, blive bevidste og ændre adfærd. Men det fjerner ikke programmet. Næste gang, når der sker noget lignende, vil du reagere med samme automatadfærd.
Det der skal til er at finde og fjerne de overbevisninger i din underbevidsthed, der skaber din automatadfærd. De overbevisninger, der blev grundlagt i din tidlige barndom. Det er det, som du lærer på vores THRIVE-forløb.
 
Dette er et uddrag af Podcast-serien: Din underbevidsthed - ven eller fjende?
Du kan lytte til hele serien her

Livsforvandling ApS
Gl. Ålbovej 20 (ikke besøgsadresse)
6092 Sdr Stenderup
CVR: 41261277
Om os
Handelsbetingelser
Privatlivspolitik
Kursusmateriale
Kontakt
Livsforvandling ApS | Gl. Ålbovej 20 (ikke besøgsadresse) | 6092 Sdr Stenderup | Tlf.: +45 28 40 24 50